Steak met een groentenschotel vergezeld met een sausje en aardappeltorentje

Steak met een groentenschotel vergezeld met een sausje en aardappeltorentje

voor 2 personen

    • voor de groenten:
  • 6 asperges
  • 1 wortel
  • 100 g sojascheuten
  • 50 g zeekraal
  • 1 sjalotje
  • 150 g pancetta met rozemarijn
  • 2 rumsteaks ± 150 g per persoon
  • voor de aardappelen:
  • 4 aardappelen
  • 10 cl room
  • 50 g gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • boter
    • voor de saus:
  • 2 soepl. mayonaise
  • 1 koffiel. mosterd
  • ½ uitgeperste citroen
  • verse oregano
  • verse bieslook
  • verse rozemarijn
  • peper
  • zout

Aardappelen in licht gezouten water beetgaar koken, laat even afkoelen en snij deze in schijven.
Warm de room op en kruid met peper, zout en muskaatnoot voeg de kaas toe en meng.
Neem een uitsteekvorm smeer deze in met boter een laagje aardappelen een laagje saus vervolgens terug aardappelen en eindigen met de saus.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 °C en warm op ± 10 minuten.
Verwijder de uitsteekvorm en laat verder opwarmen onder de grill voor een korstje ± 10 minuten.
Voor de saus de kruiden zeer fijn snijden en deze mengen met de mayonaise, mosterd en de uitgeperste citroen.
Asperges kruiden met peper, zout en muskaatnoot deze beetgaar steamen, snij deze in stukken.
Wortel in fijne reepjes snijden deze opwokken in een beetje olijfolie voeg de andere groenten toe en kruid naar smaak.
Als laatste de fijn gesneden panchetta toevoegen.
Steak naar keuze bakken en kruiden.
Serveer deze dagschotel zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug