Steak met opgebakken aardappelen en aubergine uit de oven

steak_aardappelen_aubergine (3K)

voor 2 personen

  • 4 aardappelen
  • 2 rumsteaks
  • 1 aubergine
  • 1 tomaat
  • een stuk venkel
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • tijm
  • rozemarijn
  • boter

Aubergine halveren goed insmeren met olijfolie en kruiden met grof zeezout, peper, tijm en rozemarijn.
Zet deze in een vuurvaste beboterde schotel en laat 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Snij de tomaat in dikke schijven, look in fijne ringen snijden de venkel in fijne reepjes snijden.
Beleg de aubergine met de venkel, tomaat en look kruid nogmaals en plaats terug in de oven.
Aardappelen in blokjes snijden en beetgaar koken.
Deze even opbakken in een beetje boter en goed naar smaak kruiden.
Steak kruiden deze bakken naar wens.
Serveer alles zeer warm op bord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug