Stamppot op grootmoeders wijze

  • ½ kg spiering
  • ½ kg soepvlees
  • water
  • peper
  • zout
  • tijm, laurier
  • ½ kg wortelen
  • 1 kg aardappelen
  • 1 knolselderij
  • 4 uien
  • 4 stoofpreien
  • 2 rapen
  • ½ savooienkool
  • 200 g spruiten

Leg het vlees in een kookpan en giet er water op tot het vlees onder staat.
Breng het met de kruiden aan de kook en laat het 1 uur koken.
Maak alle groenten en de aardappelen schoon, was ze en snijd ze in kleine stukken.
Voeg achtereenvolgens de wortelen, aardappelen, knolselderij, uien, stoofprei, rapen, savooienkool en de spruiten bij het vlees en laat alles gaar koken.
Haal het vlees uit de pan, ontbeen het en snijd het in kleine stukken.
Laat de groenten zonder deksel koken om het vocht te laten verdampen.
Verwijder de tijm en de laurier.
Roer de groenten door elkaar en stamp ze niet te fijn.
Dien ze samen met het vlees op.

Geef hierbij bruin brood met boter en mosterd.

Bron: Jerryke's cuisine

Terug