Spruitjes in een kaassausje met natuuraardappelen en vleesbroodje

Spruitjes in een kaassausje met natuuraardappelen en vleesbroodje

  • 200 g spruiten
  • ½ ajuin
  • 3 aardappelen
  • 300 g varkens-, kalfsgehakt
  • 1 eike vers van de pers
  • peper
  • zeezout
  • muskaatnoot
  • oregano
  • 1 koffiel. mosterd
  • 10 cl room
  • 100 g boursin met fijne kruiden
  • chapelure
  • boter

Aardappelen in licht gezouten water beetgaar koken.
Meng het gehakt met oregano, peper, zeezout, ei en chapelure en maak er een broodje van en bak deze gaar aan in boter.
Spruiten in kokend water beetgaar koken.
Ajuin fijn snijden en deze in boter glazig aanstoven.
Voeg de room en kaas toe en als laatste de spruiten, verder op smaak brengen met muskaatnoot en peper.
Serveer deze dagschotel zeer warm.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug