Spruitenstoemp met gevuld gehaktbroodje met spruiten

Spruitenstoemp met gevuld gehaktbroodje met spruiten

  • 15 tal aardappelen
  • 750 g spruiten
  • 1 kg varkens/kalfs gehakt
  • 1 eike vers van de pers
  • chapelure
  • oregano
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • een scheutje melk
  • olijfolie
  • boter

Spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes kook deze beetgaar in licht gezouten water.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
Gehakt mengen met chapelure, eike en kruiden.
Maak een broodje en duw deze plat, verdeel een deel van de spruiten op het gehakt en vouw toe.
Bak deze gaar in boter met een beetje olijfolie.
Pureer de aardappelen en kruid naar smaak voeg een scheutje melk toe en de spruiten.
Meng goed onder elkaar.
Serveer deze winterkost van spruiten zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug