Spitskool met gehaktbroodje, natuuraardappelen en een ontbijtspeksausje

Spitskool met gehaktbroodje, natuuraardappelen en een ontbijtspeksausje

voor 2 personen

  • 4 aardappelen
  • ± 300 g spitskool
  • ± 300 g gemengd gehakt
  • chapelure
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 1 koffiel. mosterd
  • 4 schijven ontbijtspek
  • ½ ajuin
  • 1 teentje look
  • 10 cl vleesbouillon
  • bindmiddel
  • boter

Aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water.
Spitskool gaar steamen en deze kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Gehakt mengen met de kruiden, mosterd en chapelure en maak er een broodje van en bak deze gaar aan.
Ontbijtspek aanbakken zonder vetstoffen en voeg de fijn gesneden ajuin en look toe, even goed opbakken.
Bouillon toevoegen en even laten inkoken, indien nodig bijbinden.
Serveer alles zeer warm.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug