Spirelli met spinazie, gerookte spekblokjes en een spiegeleike vers van de pers

Spirelli met spinazie, gerookte spekblokjes en een spiegeleike vers van de pers

voor 2 personen

  • 250 g spirelli
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 eikes vers van de pers
  • gemalen kaas naar keuze
  • peper
  • Provençaalse kruiden
  • een scheut room
  • 2 l groentenbouillon
  • boter
  • 400 g spinazie
  • olijfolie
  • muskaatnoot

Pasta beetgaar koken in de groentenbouillon.
Spinazie grof snijden en deze opwokken in een beetje olijfolie, kruiden met peper en muskaatnoot, de Provençaalse kruiden en room toevoegen.
Spekblokjes zonder vetstoffen krokant aanbakken.
In de pan van de spekblokjes de eikes bakken.
Roer de spinazie onder de pasta.
Serveer alles zeer warm op een bord en bestrooi het met gemalen kaas.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug