Spirelli speciaal

spirelli_speciaal (2K)

  • 500 g spirelli
  • 1 ajuin
  • 3 teentjes look
  • 250 g erwten
  • 250 g mini champignons
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • 300 g gekookte hesp
  • 75 cl melk
  • 2 soepl. boter
  • 3 soepl. bloem
  • 150 g mozzarella kaas gemalen
  • 150 g Gruyère kaas gemalen
  • muskaatnoot
  • paprikapoeder
  • basilicum
  • oregano
  • chapelure
  • extra boter

Pasta beetgaar koken.
Spek en hesp aanbakken zonder vetstoffen, voeg de fijn gesneden ajuin, erwten, champignons en de look geperst toe.
Maak een blanke roux van de bloem, boter en melk kruid deze zeer goed en voeg de helft van de kazen toe.
Meng de pasta, groenten en vlees onder elkaar en verdeel deze in een vuurvaste beboterde schaal.
Verdeel de roux erover bestrooi met de kaas, chapelure en een beetje boter.
Zet in een voorverwarmde oven op 220 °C laat deze mooi goudbruin kleuren.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug