Spareribs met piment

spareribs_piment (2K)

  • 1 ribstuk van 1,5 kg
  • 2 eetl. ketchup
  • 2 eetl. sojasaus
  • 4 eetl. olijfolie

Meng de ketchup, de sojasaus, de olijfolie, het pimentpoeder, een snuifje witte peper en zout in een kom.
Bestrijk het ribstuk aan beide kanten met flink wat van deze marinade en zet het 1 uur in de koelkast.
Leg het ribstuk op een rooster met daaronder een grote bakplaat.
Zet een 30-tal minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 140 °C en vervolgens nog eens 10 minuten op 190 °C.
Bestrijk het vlees tussendoor met de rest van de marinade.
Serveer met een frisse, groene salade of een tomaat-komkommersalade.

Opmerking
Zo'n gemarineerd ribstuk is ook heerlijk op de barbecue.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug