Snijbonen in tomatensaus met bouletten met peterselie-aardappelen

snijbonen_tomatensaus (3K)

  • 750 g varkens-kalfsgehakt
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • chapelure
  • 1 eike vers van de pers
  • 350 g sugo alla toscana tomatensaus met gerookt spek
  • 20 cl room
  • cajunkruiden
  • 2 ajuinen
  • boter
  • 600 g snijbonen
  • 10 tal aardappelen
  • 50 g bladpeterselie
  • peper
  • zoutt
  • muskaatnoot
  • 1 eike vers van de pers
  • olijfolie

Meng het gehakt met de spekblokjes, chapelure, eike en cajunkruiden.
Maak van deze massa bouletten (balletjes).
Bak ze in een ruime pan samen met de ajuin in ringen gesneden bruin aan.
Voeg de tomatensaus en room toe indien nodig bijkruiden.
Laat op een zacht vuur gaar worden.
Boontjes beetgaar steamen voeg deze bij de tomatensaus met bouletten.
Aardappelen koken, afgieten en pureren.
Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Voeg het eike en een beetje olijfolie toe en meng zeer goed.
Als laatste de fijn gesnipperde bladpeterselie toevoegen.
Serveer alles zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug