Schorseneren in een melksausje met gehaktballetjes en aardappelen

Schorseneren in een melksausje met gehaktballetjes en aardappelen
voor 2 personen

  • 500 g schorseneren
  • 4 aardappelen
  • 400 g kalfsgehakt
  • chapelure
  • 1 eike vers van de pers
  • muskaatnoot
  • peper & zout
  • 1 koffiel. mosterd
  • 15 cl melk
  • klontje goede boter
  • een soepl. bloem
  • 1 uitgeperste citroen met water

Schorseneren schillen en in citroen-water leggen tegen verkleuring, snij deze in gelijke stukken. stoom deze gaar.
Aardappelen in 4-en snijden en beetgaar koken in licht gezouten water.
Gehakt mengen met chapelure, eike, mosterd, peper en zout.
Draai er balletjes van en bak deze gaar aan.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk en kruid naar smaak.
Meng de saus over de groenten.
Serveer deze eenvoudige dagschotel zeer warm.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug