Scharrelkip met Proost en grove mosterd

  • 1 scharrelkip van 1200 gr
  • 75 g goed gerookt spek
  • 4 eetl. grove mosterd
  • 1 teen knoflook
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetl. boter
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • zout
  • ½ liter Proost bier
  • 10 sjalotjes
  • 250 g kleine champignons
  • fijngehakte peterselie
  • aardappelzetmeel naar wens

Spoel de scharrelkip goed met koud water af, droog hem af en deel hem in vieren.
Snijd het gerookte spek in blokjes.
Pel de sjalotjes.
Pel de knoflookteen en plet hem.
Bak het spek in een stoofpan.
Doe de boter en de stukken kip bij en braad ze mooi bruin.
Voeg de sjalotjes, knoflook, tijm, laurier, mosterd, zout & peper toe en blus af met het bier.
Laat het geheel ± 40 minuten zachtjes stoven tot de kip gaar is.
Neem de kip uit de saus en bind de saus eventueel licht met het aangeleng-de aardappelzetmeel.
Doe de champignons erbij en laat even doorsudderen.
Doe de kip daarna terug in de pan.
Bestrooi de kip bij het opdienen met de peterselie en serveer met gebakken witlof, aardappelpuree en natuurlijk een koel glas Proost bier.

Terug