Rundsstamppot uit Limburg

  • 150 g mager spek
  • 1 eetl. varkensvet
  • 20 kleine gepelde ajuintjes
  • 1 kg uitgebeend in blokjes gesneden rundsvlees
  • 1 fijngehakte lookteen
  • 2 eetl. bloem
  • 2 glazen rode streekwijn
  • 10 cl Hasseltse graanjenever
  • zout
  • peper

Snijd het spek in blokjes en braad die in het varkensvet lichtjes aan.
Voeg de ajuintjes toe en stoof ze al roerend tot ze mooi bruin zijn.
Voeg de blokjes rundsvlees met de look toe en laat verder stoven tot alles mooi bruin is.
Voeg de wijn, peper en zout toe en eventueel een kopje water.
Laat het geheel op matig vuur ± 1 uur verder stoven.
Voeg er de graanjenever bij en dien op met gekookte aardappelen, begeleid door een stevige Bink of een Judas.

Terug