Gewokte runderreepjes met boerenkool

Gewokte runderreepjes met boerenkool

  • 250 g rundvlees, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. geraspte gember
  • 300 g boerenkool
  • 200 g shiitake champignons
  • 10 cl groentebouillon
  • 4 cl sojasaus
  • zwarte peper
  • 2 eetl. maizena
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • 2 lente-uitjes
  • sesamzaadjes

Maak een marinade met de geraspte gember, fijngesneden teentjes look en sojasaus.
Laat hierin de stukjes rundvlees voor een half uurtje marineren.
Verwijder de nerf van de boerenkool en snijd de bladeren in reepjes.
Snijd de shiitake champignons in vier.
Verwarm de olijfolie in de wok en voeg het rundvlees toe.
Houd de marinade apart.
Breng de rundsreepjes op smaak met zwarte peper.
Voeg de shiitake en de boerenkool toe en wok kort op.
Voeg de sesamolie toe en wok het geheel gaar, ongeveer 15 minuten.
Los de maizena op in de marinade van het rundvlees en giet deze bij de wok.
Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel even opkoken.
Hak tenslotte de lente-uitjes fijn en strooi deze samen met sesamzaadjes over het gewokte rundsvlees.
Serveer met (bruine) rijst.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug