In tripel bier gestoofde runderlappen

  • 4 runderlappen
  • 10 blaadjes dragon
  • 3 handperen
  • zout
  • peper
  • 4 eetl. bloem
  • vloeibare margarine
  • 3 eetl. zoetzure uitjes
  • 2 dl Belgisch kloosterbier (enkel of dubbel)
  • 1 dl geconcentreerde jus

Hak de dragonblaadjes grof.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in grove stukken.
Bestrooi de runderlappen met zout & peper
Verhit 4 kneepjes vloeibare margarine in een braadpan of koekenpan, laat het goudbruin kleuren en bak de runderlappen om en om aan.
Voeg de uitjes toe en bak ze een minuutje mee.
Blus de runderlappen af met het bier en voeg de geconcentreerde jus toe.
Voeg de peren en gehakte dragon toe.
Laat de karbonades op een laag vuur ongeveer 2 uur stoven, zodat het vlees van het botje valt.

Tip
Om zo weinig mogelijk vocht te verliezen laat de je deksel op de pan, wel af en toe even kijken of het vocht niet te ver verdampt is.
Mocht dit het geval zijn voeg je nog iets bier toe.

Bron: Boeuf d'Ardenne

Terug