Ruggebraadje vezot op La Chouffe met appel, rozijnen en cocktailtomaatjes

Ruggebraadje vezot op La Chouffe met appel, rozijnen en cocktailtomaatjes

  • 600 g ruggebraad
  • 2 appels
  • een handvol rozijnen
  • 10 tal snoeptomaatjes
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • een ½ flesje La Chouffe
  • tajine kruiden
  • boter

Vlees eerst aan alle kanten even bruin aanbakken.
Tajine opwarmen en leg het vlees erin voeg de appels niet geschild in kwartjes gesneden, rozijnen en snoeptomaatjes toe.
Verdeel de honing erover en kruid rijkelijk met de tajinekruiden.
Verdeel het heerlijk biertje erover.
Zet het vuur op de laagste stand en laat maar rustig sudderen.

Opmerking
Ruggebraad het edelste stuk varkensvlees wordt versneden uit het rugstuk en wordt ontdaan van alle vet en vliezen. Het is een mooi stukje vlees voor wie licht en mager wil eten.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug