Belgische roerbakschotel

Pel 2 middelgrote uien en snijd ze overdwars in schijfjes.
Maak 300 g winterwortel en 3 stengels bleekselderij schoon en snijd ze schuin in dunne plakken.
Snijd 400 g hamlappen in blokjes en wrijf ze in met 2 theel. chilipoeder, 1 theel. kaneel, zout & peper.
Verhit 4 eetl. roerbakolie in een wok of hapjespan en bak het vlees in ± 3 minuten rondom bruin.
Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en roerbak het geheel ± 3 minuten.
Voeg 1 dl bruin bier en 2 theel. majoraan toe en verwarm de schotel nog ± 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.
Lekker met aardappelpuree.

Tip: het scheelt heel wat snijwerk als u de ui en wortel vervangt door 500 g panklare hutspotgroenten.
Eventueel kunt u het vocht bijbinden door de laatste minuten een sneetje ontbijtkoek in kleine stukjes mee te warmen.

Terug