Pel 2 middelgrote uien en snijd ze overdwars in
schijfjes.
Maak 300 g winterwortel en 3 stengels bleekselderij schoon en
snijd ze schuin in dunne plakken.
Snijd 400 g hamlappen in blokjes en wrijf ze in met 2 theel.
chilipoeder, 1 theel. kaneel, zout & peper.
Verhit 4 eetl. roerbakolie in een wok of hapjespan en bak het
vlees in ± 3 minuten rondom bruin.
Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en roerbak het geheel
± 3 minuten.
Voeg 1 dl bruin bier en 2 theel. majoraan toe en verwarm de
schotel nog ± 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht kan
verdampen.
Lekker met aardappelpuree.
Tip: het scheelt heel wat snijwerk als u de ui en wortel
vervangt door 500 g panklare hutspotgroenten.
Eventueel kunt u het vocht bijbinden door de laatste minuten een
sneetje ontbijtkoek in kleine stukjes mee te warmen.