Rode kool met kastanjes en goudreinet

  • rode kool
  • 250 g kastanjes
  • handjevol rozijntjes
  • 1 goudreinet
  • gebakken spekjes
  • 40 g boter
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl rode wijn
  • flinke eetl. honing
  • azijn
  • beetje zout
  • peper
  • laurier
  • kruidnagel
  • kaneel

Snijd de kastanjes in aan de bolle kant en kook ze 30 minuten.
Haal er dan de schillen af.
Snijd de kastanjes in stukken.
Wel de rozijntjes.
Snijd de rode kool in kleine stukjes.
Smelt de boter in een pan, bak de spekjes en doe er dan de rode kool bij.
Laat 10 minuten smoren onder vaak roeren.
Schenk de bouillon en de rode wijn over de kool.
Doe er 2 laurierblaadjes, kruidnagel, kaneel, honing, zout & peper bij, sluit de pan en zet het vuur laag.
Laat zachtjes koken.
Doe de kastanjes en de rozijntjes erbij.
Laat de rode kool 40 minuten zachtjes smoren.
Doe er dan de goudreinet bij.
En evt. een klein beetje azijn.
Nog 10 minuten koken ongeveer.

Bron: Mijn receptenboek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug