Ragout met La Gauloise

  • 600 g everzwijnvlees
  • 2 eetl. bloem
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1,5 dl wildbouillon
  • 1 ui
  • 2 eetl. bessengelei
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 theel. gekneusde jeneverbessen
  • 1 flesje La Gauloise Brune van 0,3 liter
  • 2 eetl. aardappelmeel
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Snijd het vlees in blokjes, bestuif ze met wat bloem en braad ze in een braadpan aan tot het vlees goudbruin van kleur is.
Zet het vuur lager, voeg de tijm, de fijngehakte ui, het laurierblaadje, de jeneverbessen en de wildbouillon toe en laat het vlees 1,5 uur zachtjes stoven.
Haal het vlees dan uit de braadpan en houd het warm.
Zeef het stoofvocht, laat het wat inkoken en roer dan de helft (of iets meer) van het bier en de bessengelei door de saus.
Verwarm de saus nog even goed en bind haar eventueel met wat aardappelmeel.
Verdeel het vlees en de saus over voorverwarmde borden, voeg naar smaak peper en zout toe en garneer met de fijngehakte peterselie.
Geef er aardappelpuree, gestoofde groene kool en gestoofde peertjes bij.
Drink hiebij een goed gekoeld glas La Gauloise Brune.

Terug