Vlaamse spinaziequiche

vegetarisch
voor 3 - 4 personen
  • 5 plakjes bevroren bladerdeeg
  • 450 g diepvriesspinazie
  • 1 ui
  • 2 eetl. olie
  • 1 pak SoFine Tofu Crums fijn gekruid
  • 1 eetl. gesnipperde koriander
  • 2 eetl. citroensap
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Een quichevorm (ca. 24 cm) met boter invetten.
Het bladerdeeg en de spinazie laten ontdooien.
De quichevorm met het bladerdeeg bekleden en met een vork enkele gaatjes prikken in het deeg.
Druk door een zeef het vocht uit de spinazie.
De ui kleinsnijden.
Olie in een pan verhitten en de crums met de uisnippers hierin bakken.
Spinazie, koriander en citroensap erdoor mengen en peper en zout naar smaak toevoegen.
De vulling in de quichevorm verdelen en in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
De quiche warm of koud serveren.
Heerlijk met een frisse salade.

Bron: Sofine

Terug