Potagie van asperges

  • 200 g ossepens
  • 2 preien
  • 1 selderstengel
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 liter water
  • peper, zout, saffraan
  • 500 g stekelbessen
  • een kruidentuiltje
  • 80 g bloem
  • 40 g boter
  • 4 sneden geroosterd brood

Snijd de ossepens in stukjes, kook ze even voor en spoel ze af.
Leg het vlees samen met de fijn versneden groenten, wat water en het kruidentuiljte in een ruime kookpot en kruid met peper, zout en saffraan.
Breng het aan de kook en laat het zachtjes gaar koken.
Maak de stekelbessen schoon en was ze.
Bereid een mengsel van boter en bloem als bindmiddel.
Haal de ossepens uit het kookvocht en houd hem warm.
Bind het gezeefde kookvocht lichtjes en kruid met peper en zout.
Voeg de ossepens samen met de fijn versneden groenten toe en laat alles eventjes inkoken.
Doe er de stekelbessen bij en serveer het gerecht op geroosterd brood.
Garneer met een takje peterselie.

Terug