Pizza met witloof en ‘spekjes’ van oesterzwam

voor 1 pizza – 2 personen

Pizza met witloof en ‘spekjes’ van oesterzwam

  • 1 vel pizzadeeg, of zelfgemaakt deeg
  • 4 à 5 stronken witloof
  • 250 g boschampignons
  • 150 g oesterzwam, de ‘spekjes’
  • 100 g philadelphia met tuinkruiden,
    of andere roomkaas naar smaak
  • 50 g gruyere
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • handvol rucola
  • peper & zout
  • olijfolie

Kook de stronken witloof in boter met water.
Bak ze daarna kort en kruid af met peper en zout.
Snijd de boschampignons in schijfjes en bak ze in een pan met olijfolie.
Voeg er de ui aan toe en stoof aan.
Snijd de oesterzwam in reepjes en bak het eventjes aan.
Smeer de kruidenkaas op het pizzadeeg.
Leg het witloof, dat in tweeën gesneden is, erop.
Leg er de ui en alle champignons op.
Strooi er de gruyere over en strooi er een beetje nootmuskaat over.
Kruid dan af met peper en zout.
Bak 20 à 25 minuten in de oven.
Werk af met rucola, giet er een scheutje olijfolie over en serveer.

Tip
Je kan de oesterzwammen vervangen door echte reepjes spek.

Bron: De Stadsboerderij Antwerpen

Terug