|
|
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Schil de pastinaak en snijd ze in frietjes.
Verdeel de pastinaakfrietjes over een met bakpapier beklede ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Plaats in de oven en bak ze goudbruin en krokant gedurende 25 tot 30 minuten.
Kruid de steaks met peper en bak aan beide kanten bruin in een bakpan met een beetje bakboter.
Breng verder op smaak met zout.
Bak de steak gedurende 3 minuten.
Draai om en bak de andere kant ook 3 minuten.
Laat rusten onder aluminiumfolie indien je de steak bleu wenst.
Voor saignant laat je de steak nog 3 minuten verder garen in de oven op 175 °C,
6 minuten verder garen in de oven voor 'à point' en 8 minuten verder garen voor "bien cuit".
Laat het vlees na het bakken even rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de sjalot fijn en bak glazig, in dezelfde pan van de steaks.
Blus het geheel met rode wijn.
Voeg de runderbouillon toe en breng op smaak met een theelepel mosterd.
Laat even inkoken en voeg een koud klontje boter toe tot je een sausje krijgt.
Maak intussen de salade.
Spoel de groene sla, zwier droog en meng met tuinkers, peterselie en enkele kerveltakjes.
Serveer de steak met de frietjes van pastinaak, mayonaise en de gemengde salade.