Pasta met witloof-erwten in een kaassausje

pasta_witloof (3K)

  • 4 pijlen witloof
  • 4 schijven Parmaham
  • 300 g erwten uit blik
  • 400 g macaroni
  • 200 g gemalen kaas
  • 200 g boursin cuisine met kruiden
  • 80 g boter
  • 100 g bloem
  • 1 l melk
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • boter
  • chapelure

Witloof gaar aanbakken in een beetje boter en kruiden met peper en muskaatnoot.
Rol het witloof in de parmaham.
Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en melk voeg 150 gram gemalen kaas toe evenzeer kruiden.
Als laatste de erwten en boursin eronder roeren.
Pasta beetgaar koken en afgieten.
Neem een vuurvaste schotel besmeer goed in met boter, pasta erin verdelen.
Het witloof erop leggen, verdeel de saus over het gerecht en werk af met de kaas, chapelure en enkele klontjes boter.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende +/- 20 minuten.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug