Pasta met Italiaanse vleeswaren met een roomsausje

pasta_italiaanse_vleeswaren (3K)

voor 2 personen

  • 300 g pasta naar keuze
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 wortelen
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes look uitgeperst
  • basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • 1 soepl. boter
  • 1½ soepl. bloem
  • 25 cl kookroom
  • 200 g grana padano
  • 3 schijven mortadella
  • 6 schijven Parmaham
  • 6 schijven pancetta
  • 6 schijven chorizo

Pasta beetgaar koken in licht gezouten water.
Maak een roux van de boter, bloem en room meng de kaas eronder.
Vleeswaren fijn snijden.
Wortelen in zeer fijne ringen snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Stoof de groenten even aan in een beetje olijfolie deze goed kruiden.
De vleeswaren krokant aanbakken.
Verdeel de pasta over de borden, saus erover en de gebakken vleeswaren.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug