Paddestoelen met Westmalle Dubbel

  • 100 g shiitake
  • 100 g kastanjechampignons
  • 100 g boschampignons
  • 100 g oesterzwammen
  • 100 g gerookte magere ham
  • 4 eetl. roomboter
  • 1 takje tijm
  • 1 flesje Westmalle Dubbel van 0,3 liter
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 4 eetl. fijngehakte ui
  • 1 eetl. fijngehakte bieslook
  • 2 eetl. crème fraîche
  • peper uit de molen
  • zout naar smaak

Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de paddestoelen zo snel mogelijk om en om.
Doe er de ui, de knoflook, het takje tijm en de fijngesneden ham bij en laat dit een paar minuten stoven.
Schenk er vervolgens de helft van het flesje bier bij, verwarm het en laat het wat inkoken.
Roer de crème fraîche door de saus, verwijder het takje tijm en garneer met fijngehakte bieslook.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer met warme toast of stokbrood en drink er een goed gekoeld glas Westmalle Dubbel bij.

Terug