Pad Thai met varkensvlees

Pad Thai met varkensvlees

  • 600 g varkensvlees, in reepjes
  • ¼ Chinese kool, in repen
  • 100 g sojascheuten
  • 3 lente-uien, in ringen
  • 2 eieren
  • 100 g rijstnoedels
  • 1 eetl. arachideolie
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 chilipeper, in ringen
  • 1 chilipeper, in ringen
  • 1 stengel citroengras, doormidden gesneden
  • 2 eetl. vissaus of sojasaus
  • 1 eetl. rietsuiker
    • garnituur
  • sap van ½ limoen
  • 2 eetl. ongezouten pindanoten, grofgehakt
  • enkele takjes verse koriander

Bereid de noedels volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Zet opzij.
Verwarm de olie in een wok en schroei het vlees aan.
Doe de knoflook, de chilipeper en het citroengras erbij.
Breek de eieren rechtstreeks in de wok en voeg de vissaus en de suiker toe.
Roer goed terwijl het ei stolt.
Voeg de Chinese kool en sojascheuten toe en roerbak kort.
Doe de noedels en de lente-ui erbij.
Werk af met limoensap, pindanoten en verse koriander.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug