Lokerense paardenworsten

(Vlaanderen)

  • 2 - 3 grote uien
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 rode paprika
  • laurier, tijm
  • peper
  • zout
  • 1 teentje look
  • selder

Stoof de ui goudkleurig, voeg er de selder en de look bij en laat ze doorstoven.
Voeg er daarna heet water en de tomaten bij en mix alles goed.
Leg er de van elkaar gesneden worstjes in, schud even met de pan om het vocht naar boven te krijgen en breng bovenop de tijm, laurier, fijngesneden paprika, peper en zout aan.
Laat dit alles heel zacht stoven en laat het, als het begint te sudderen, nog 1,5 uur doorstoven.
Laat het gerecht daarna in de koelkast 1 nacht afkoelen.
Schep het vet eraf en warm het gerecht 1 uur voor het opdienen op een zeer zacht vuurtje op.
Neem de worstjes uit de pan en verwijder eventueel nog aanwezig vet.
Bind de saus en giet haar over de worsten.
Dien op met aardappelpuree, brood of frieten.

Terug