Ovenschotel met kipfilet, Passendalekaas en Passendalebier

  • 500 g kipfilet
  • 250 g wit van prei
  • 200 g (winter)wortelen
  • 1 takje verse tijm
  • 200 g Passendalekaas
  • 1 flesje Passendalebier (25 cl)
  • 350 g aardappelen
  • 1 dl melk
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. roomboter
  • peper
  • zout

Snijd de kipfilet, de winterwortel en het goed gewassen en uitgelekte wit van de prei in stukjes.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en braad de stukjes kipfilet aan.
Zet het vuur lager, doe de stukjes winterwortel, de prei en het takje tijm erbij en stoof het in 30 minuten zacht.
Roer er 10 minuten voor het einde van de stooftijd het bier door en breng op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen, kook ze met een snufje zout, giet ze af en pureer ze met de melk en 2 eetl. boter.
Verwarm de oven voorop 200 °C.
Verwijder het takje tijm en verdeel het kip-groentemengsel over een vuurvaste schaal.
Leg er de in stukken gesneden Passendalekaas op en dek af met de aardappelpuree.
Verdeel wat boter over de puree, verlaag de ovenstand naar 160 °C, zet de schaal in het midden en bak tot de bovenkant mooi lichtbruin van kleur is.
Verdeel het gerecht over de voorverwarmde borden en geef er een tomatensalade met plakjes komkommer en een milde mosterddressing bij.
Drink er een goed gekoeld glas Passendale van Brouwerij Moortgat bij.

Passendale is een blond, amber bier van brouwerij Moortgat in Breendonk, België. 6% vol.alc., 14,1 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.

Terug