Ossehaas op zijn Hasselts met Limburgse boterham

  • 200 g ossehaas per persoon
  • 80 g boter
  • 1 dl Vieux Système Wissels graanjenever
  • 1 dl room
  • ½ Haspengouwse appel
  • spekreepjes
  • 1 ajuin
  • gemberblokjes
  • 2 eetl. scherpe mosterd

Wikkel de ossehaas in de spekreepjes, zodat hij helemaal ingewikkeld is en smeer dit pakje in met de mosterd.
Bak alles in 80 g boter aan beide zijden goed doorbakken.
Voeg tegelijkertijd de ½ appel, de fijngesneden ajuin en de gemberblokjes toe.
Voeg de room toe en laat die samen met de graanjenever inkoken.

Limburgse boterham:
Vermeng zachte Limburgse geitekaas (Mekkerbek) met peterselie, suiker en bieslook.
Smeer een plak grijs brood hiermee in en zet die 5 minuten in een oven van 200 °C.
Serveer de ossehaas op deze boterham met een flinke borrel.

Terug