Omelet, goed gevuld voor de koude dagen

omelet_koude_dagen (3K)

voor 2 personen

  • ½ rood pepertje zonder zaadjes
  • stukje komkommer
  • tricolore peper
  • fleur de sel
  • flinke scheut room
  • boter
  • 2 lente-uitjes
  • 1 tomaat
  • 2 teentjes look
  • 1 ajuin
  • 6 champignons
  • 6 krieltjes grenailles
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 5 eikes vers van de pers

Look fijn snijden.
Pepertje in fijne ringen snijden.
Ajuin in blokjes snijden.
Lenteuitjes in ringen snijden.
Komkommer in halve maantjes snijden.
Champignons in schijven snijden.
Tomaat in tweeën snijden en in schijfjes snijden.
Krieltjes in blokjes snijden en ± 10 minuten voorkoken.
Eikes loskloppen met de room en kruiden.
Spekblokjes zonder vetstoffen krokant aanbakken.
Voeg de bovenvernoemde ingrediënten toe en stoof dit even verder aan met een beetje boter, behalve de eikes die even apart houden.
Giet de eimassa over de mengeling en bak even kort aan tot het ei loskomt van de bodem.
Zet de pan onder de grill en laat verder garen.
Hierbij werd vers stokbrood bij geserveerd.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug