Omelet met asperges en cocktailtomaatjes

Omelet met asperges en cocktailtomaatjes
voor 2 personen

  • 4 eikes vers van de pers
  • een flinke scheut room
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 6 mooie asperges
  • 10 tal cocktailtomaatjes
  • 1 ajuin
  • verse bieslook
  • 150 g gerookte spekblokjes

Asperges schillen en het onderste deel verwijderen.
Snij de asperges in stukken, kruid deze en stoom deze beetgaar.
Tomaatjes halveren.
Ajuin in blokjes snijden.
De eikes loskloppen en met de room kruiden.
Bak het spek krokant aan en voeg de eieren, tomaatjes, ajuin en asperges toe.
Laat even stollen tot de mengeling loskomt van de bodem van de pan.
Zet de pan onder de grill en laat het verder garen.
Bestrooi met de fijngesneden bieslook en serveer er donkerbruin dik gesneden brood bij.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug