Lekker hete mihoen met gevulde koolrolletjes

mihoen_koolrolletjes (3K)

    • voor de koolrolletjes
  • klontje boter
  • 250 g half-om-half gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. sambal
  • zout
  • peper
  • 5 eetl. koriander, fijngesneden
  • 1 Chinese kool
  • 200 g mihoen
    • voor de saus
  • 1 eetl. water
  • 1 theel. sambal
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. ketjap

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de ovenschaal in met boter.
Verhit een klontje boter in de koekenpan.
Bak op een hoog vuur het gehakt in ongeveer 5 minuten rul.
Draai het vuur laag.
Voeg knoflook, tomatenpuree en sambal toe aan het gehakt en bak het gehakt nog 2 minuten.
Breng het op smaak met zout & peper.
Roer de helft van de koriander door het gehakt.
Haal 6 mooie bladeren los van de Chinese kool.
Breng in een grote pan water aan de kook.
Kook de bladeren ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn.
Dompel ze onder in ijskoud water en laat ze in een vergiet uitlekken.
Dep de koolbladeren droog.
Wel de mihoen volgens gebruiksaanwijzing in kokend water.
Doe het gehakt en de helft van de mihoen over de koolbladeren en rol ze strak op.
Leg de koolrolletjes met naad aan onderkant in een ovenschaal.
Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en verwarm dit even.
Verdeel over de koolrolletjes.
Bak de koolrolletjes in midden van oven in 20 minuten.
Verhit een wok met wat olie, bak hier de resterende mihoen in en maak het af met de rest van de koriander.
Serveer de koolrolletjes met de gebakken mihoen.

Bron: De Wassende Maan

Terug