Mechelse bloemkool met garnalen

    • voor het gerecht:
  • 1 grote bloemkool
  • 1 krop sla
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 60 g bieslook
  • 60 g gehakte peterselie
  • 320 g garnalen
  • 1 ei
    • voor de mayonaise:
  • 1/4 liter olie
  • 1 eigeel
  • 1 koffielepel mosterd
  • het sap van 1 citroen
  • garnalen
  • peper
  • zout

Kook de bloemkool in licht gezouten water gaar, koel hem af en laat uitlekken.
Breek de sla en was hem grondig.
Laat het ei 10 minuten koken.
Maak dan de mayonaise door de olie, het eigeel, de mosterd en het citroensap goed op te kloppen.
Voeg er de versneden bieslook en de tomatenpuree aan toe en kruid met peper en zout.
Schik de sla op het bord met de bloemkoolbloempjes in het midden.
Bestrooi het geheel met garnalen.
Nappeer de bloemkool met de saus.
Versier met het geplette ei en gehakte peterselie.

Terug