Macaroni Provençaals

macaroni_provencaals (3K)

voor 2 personen

  • 1 ronde courgette
  • 1 tomaat
  • 100 g macaroni
  • 150 g gekookte hesp
  • 1 soepl. boter
  • 2 soepl. bloem
  • 35 cl melk
  • een handvol gemalen kaas naar keuze
  • Provençaalse kruiden
  • 2 snoeptomaatjes
  • geraspte Provolone pikant
  • geraspte Parmigiano Reggiano

Macaroni beetgaar koken voeg een beetje provencaalse kruiden toe.
Maak een witte saus van de boter, bloem en melk kruiden met de Provençaalse kruiden.
De gekookte hesp in blokjes snijden, voeg deze bij de saus evenzeer de gemalen kaas eronder mengen.
Voeg als laatste de macaroni toe en roer alles goed onder elkaar.

Courgette:
2 dikke schijven snijden, 4 dunne schijven snijden.
Bak deze een beetje aan in boter met evenzeer gekruid met de provencaalse kruiden.
De overschotjes van de courgette in fijne brunoise snijden.
Tomaten in dunne schijven snijden.
De onderkant en bovenkant van de tomaat evenzeer in brunoise snijden.
Neem de uitsteekvorm en zet op bord en begin te vullen.
Een dikke schijf courgette, een schijf tomaat, de macaroni met saus vervolgens opnieuw de courgette, tomaat en pasta met saus.
Het tomaatje erbovenop en zet even onder de grill.
Verwijder de uitsteekvorm.
Garneer het bord af met de brunoise van tomaat en courgette en de geraspte kazen.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug