Macaroni met groenten en kalfsgehakt

macaroni_groenten_kalfsgehakt (2K)

  • 400 g macaroni
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ajuin
  • 1 courgette
  • 1 l melk
  • 2 soepl. boter
  • 3 soepl. bloem
  • 600 g kalfsgehakt
  • peper
  • currypoeder
  • muskaatnoot
  • basilicum
  • 25 cl boursin cuisine met fijne kruiden
  • chapelure
  • 100 g gemalen kaas

Pasta beetgaar koken, afgieten.
Paprika's in kleine blokjes snijden.
Ajuin in schijven snijden.
Courgette in blokjes snijden.
Maak van de boter, bloem en melk een blanke roux en kruid naar smaak.
Als laatste de boursin eronder roeren.
Gehakt los roeren en gaar aanbakken met een beetje boter.
Groenten onder de pasta mengen evenzeer het gehakt, deze in een vuurvaste beboterde schotel.
Verdeel de saus over het gerecht een beetje kaas erover en bestrooien met chapelure.
Zet in een voorverwarmde oven 200 °C en laat mooi kleuren.
Serveer de pasta zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug