Macaroni met balletjes en courgette

macaroni_balletjes_courgette (6K)

  • 800 g kalfsgehakt
  • 2 eikes vers van de pers
  • chapelure
  • 1 ajuin
  • halve gele courgette
  • halve groene courgette
  • zeezout
  • zwarte peper
  • paprikapoeder
  • currypoeder
  • koriander
  • venkelzaad
  • gember
  • 1 teentje look
  • boter
  • 500 g macaroni
  • halve gele courgette
  • halve groene courgette
  • 1 ajuin
  • 80 g boter
  • 100 g bloem
  • 1 l melk
  • 150 g gemalen kaas naar keus
  • boter
  • chapelure

Voor de balletjes:
Ajuin zeer fijn snijden.
Courgettes in fijne blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Meng de groenten onder het gehakt samen met de eikes en chapelure kruid zeer goed met de boven vernoemde kruiden.
Rol balletjes van het gehakt en bak deze bruin gaar aan in boter.
Macaroni beetgaar koken in licht gezouten water giet af.
Maak een bechamelsaus van de boter en bloem en kruid evenzeer af met kruiden die vermeld staan bij de balletjes.
De andere helft van de courgette en de ajuin evenzeer fijn snijden en mengen onder de saus.
Neem een vuurvaste schotel goed invetten met boter, macaroni erin daarna de balletjes erover serveren.
De saus erover lichtjes alles mengen, serveer de kaas, chapelure en boter erover.
Zet onder de grill en laat goud geel bakken.
Serveer zeer warm met lekker gebakken stokbrood.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug