Loempia geserveerd met groentjes en wilde rijst

Loempia geserveerd met groentjes en wilde rijst

  • 2 kant en klare loempia gevuld met groenten en ham
  • 200 g gekookte hesp
  • ½ ajuin
  • 150 g maïs
  • 150 g erwten
  • 200 eetl. kippenbouillon
  • 1 zakje wilde rijst
  • currypoeder
  • peper
  • mespuntje pili-pili
  • 1 theel. mierikswortelpasta
  • 1 theel. zachte mosterd
  • klontje boter + extra boter voor het stoven
  • 1 eetl. bloem

Bak de loempia's in een voorverwarmde oven op 220 °C leg deze op bakpapier af en toe omdraaien voor een mooie bruine kleur.
Rijst bereiden zoals vemeld staat op de verpakking.
Ajuin aanstoven in een beetje boter voeg de erwten en maïs toe voeg de in slierten gesneden hesp toe.
Maak een roux van de boter, bloem en kippenbouillon deze nog eens extra kruiden voor de pittige smaak, voeg de groenten toe.
Serveer deze dagschotel zeer warm en garneer af naar keuze.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug