Lekkere Maarten

  • ½ kg varkensgehakt
  • 100 g broodkruim
  • 1 ei
  • 6 cl melk
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 50 g boter
  • 250 g rode bessen
  • 1/4 liter water
  • 1 glas jonge jenever
  • 100 g suiker

Meng het gehakt met het eigeel, de melk, het broodkruim, peper, zout en nootmuskaat en draai er bolletjes van met gemiddeld 2 cm doorsnede.
Laat water koken en leg de bolletjes er met een lepel voorzichtig in (als de bolletjes gaar zijn, komen ze aan de oppervlakte drijven).
Haal ze dan uit het water en laat ze afkoelen.
Dep ze goed droog en bak ze rondom in boter aan.
Kook de aalbessen in 1/4 liter water en 100 g suiker en eventueel een glas jonge jenever.
Laat ze goed doorkoken tot de saus dik is en doe er dan de gebakken gehaktballetjes bij.

Tip: U kunt de aalbessen vervangen door kersen op stroop.

Terug