Lasagne met boerenworst en groenten

lasagne_boerenworst (3K)

  • 6 boerenworsten
  • 6 blaadjes lasagne
  • 1 kleine spitskool
  • 6 wortelen
  • een kleine venkel
  • 2 pijlen witloof
  • 25 cl boursin cuisine mediterrane
  • dragon
  • muskaatnoot
  • rozemarijn
  • peper
  • basilicum
  • 250 g gratin kaas
  • 40 g boter
  • 50g bloem
  • 50 cl melk

De lasasagnablaadjes even in kokend water leggen je moet deze kunnen oprollen.
De worsten half gaar aan bakken in boter en in de blaadjes deeg rollen.
Zorg dat de naad van het deeg naar onder ligt.
De groenten fijn snijden even opstoven en goed naar smaak kruiden.
Voor de saus boter smelten en bloem toevoegen.
Enkele minuten goed roeren en de melk erbij en evenzeer goed kruiden met peper en muskaatnoot.
Laat even goed opkoken en als laatste de boursin kaas eronder roeren.
Neem een vuurvaste schotel leg een laag groeten.
Vervolgens de opgerolde worsten erover verdelen, kaas en opnieuw de groenten.
De saus erover en opnieuw kaas.
Zet in een voorverwarmde op 200 °C en laat ± 40 minuten bakken.
Serveer zeer warm op eenbord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug