Lasagne van aardappelpuree met vlees en groenten

Lasagne van aardappelpuree met vlees en groenten

  • 10 aardappelen
  • 6 tomaten
  • 150 g rucola
  • 2 ajuinen
  • 500 g kalfsgehakt
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 100 g gemalen kaas naar keuze
  • oregano
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • basilicum
  • tijm
  • boter
  • chapelure

Spek zonder vetstoffen even aanbakken, gehakt met een pureestamper in het vet van het spek los roeren op een zacht vuur.
Aardappelen beetgaar koken en deze pureren en kruiden, roer er een beetje boter onder.
Tomaten in schijven snijden, rucola iets fijner snijden en de ajuin in halve ringen snijden.
Neem een vuurvaste schotel beboter deze en leg er een laag puree in, vervolgens schijven tomaat, ajuin en rucola en deze kruiden.
Vervolgens het vlees erover verdelen en eindig met tomaten schijven en puree.
Bestrooi rijkelijk met kaas en chapelure en zet deze lasagne ± 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug