Lamsvlees met een zoet witloof gerechtje

lamsvlees_witloof (3K)

voor 2 personen

  • 2 lamsfilets ± 200 g per persoon
  • peper
  • zout
  • 10 tal aardappelen
  • grof zeezout
  • gemalen peper
  • paprikapoeder
  • marjolein
  • citroentijm
  • rozemarijn
  • lookpoeder
  • olijfolie
  • een stuk rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • 4 pijlen witloof
  • 3 eetl. veenbessenconfituur
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 3 soepl. candysuiker
  • boter

Maak een marinade van olijfolie en de kruiden.
Paprika en sjalotjes even door de cutter of mixer mag geen pap zijn.
Voeg dit bij de marinade.
Aardappelen in kwartjes snijden en half gaar koken afgieten en laten afkoelen.
Voeg deze bij de marinade goed mengen en een dagje laten marineren.
Laat een pan zeer heet worden en bak de aardappelen gaar aan.
Snij 2 pijlen witloof in de helft verwijder de bittere kern voor degene die het niet lusten.
Snij vervolgens in fijne slierten.
Laat boter warm worden in de pan stoof het witloof beetgaar aan en tevens goed kruiden.
Voeg een lepel candy suiker toe en de veenbessen.
Laat even op een zacht vuur sudderen.
2 pijlen witloof heel laten en deze opstoven in een beetje boter met evenzeer de candy suiker.
Lamsvlees langs beide kanten aanbakken in een beetje boter.
Goed kruiden en het vuur lager zetten.
Voeg nog een beetje boter toe ± 5 minuten bakken.
Dresseer alles zeer warm op bord.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug