Gegrilde lamssteaks met pikante mangosalsa

Gegrilde lamssteaks met pikante mangosalsa

  • 4 lamssteaks
  • 1 niet al te rijpe mango
  • 1 passievrucht
  • ½ komkommer
  • ½ bussel lente-uitjes
  • 2 limoenen
  • 2 eetl. vissaus
  • verse rode peper (½ tot een hele peper)
  • 2 eetl. olijfolie met look
  • zout & peper

Snijd het vruchtvlees van de mango en de ontpitte komkommer in kleine dobbelsteentjes.
Hak de lente-uitjes fijn (wit + ¾ van het groen).
Hak de ontpitte peper erg fijn.
Doe alles in een kleine slakom.
Snijd de passievrucht doormidden en schep ze met een lepeltje uit over de slakom.
Voeg er de fijngeraspte zeste van 1 limoen aan toe, samen met 4 eetlepels sap.
Voeg de vissaus toe, meng en kruid naar smaak.
Dek af en laat ten minste 30 minuten rusten in de koelkast.
Haal het vlees 30 minuten op voorhand uit de koelkast.
Verhit een pan zonder olie op een hoog vuur.
Strijk de steaks in met olijfolie met look en leg ze in de pan.
Gril ze gedurende 1½ minuut aan elke zijde, draai vervolgens het vuur lager en laat verder bakken naargelang je smaak en de dikte van het vlees.
Kruid met peper en zout.
(Kan ook op de BBQ)
Dien op met de salsa en knapperig brood.

Tip
Laat de salsa lang genoeg rusten zodat de aroma's zich kunnen vermengen en ontwikkelen, maar ook om een heerlijk contrast tussen zacht en knapperig te krijgen.

Bron: VTM koken

Terug