Lamskroon gepresenteerd met rode spitskool en aardappelpuree

Lamskroon gepresenteerd met rode spitskool en aardappelpuree

voor 2 personen

  • 300 g rode spitskool
  • 6 aardappelen
  • 1 eike vers van de pers
  • ± 500 g lamskroon
  • een handvol rucola
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • boter

Aardappelen in blokjes snijden en deze beetgaar koken in licht gezouten water.
Giet af en pureer, kruiden naar smaak en het ei eronder mengen.
Lamskroon in vier gelijke stukken verdelen en deze aan beide kanten bruin aanbakken in een beetje boter.
Oven voorverwarmen op 100 °C, neem een vuurvaste schotel en leg de lamskroon gekruid erin en laat ± 10 minuten garen, deze mag daarna nog rosé zijn.
Spitskool zeer fijn snijden en deze in een beetje boter gekruid aanstoven.
Neem een ronde uitsteekvorm en vul deze met een deel puree, vervolgens de spitskool en eindig met puree.
Dresseer de gevulde uitsteekvorm in het midden van het bord en verwijder de ring.
Presenteer met de lamskroon erover.
Werk af met rucola iets fijner gesneden, spitskool en tricolore gemalen peper.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug