Lamskotelet, geserveerd met savooienkool en zoete aardappel

lamskotelet_savooienkool (3K)

voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • mozarellakaas, gemalen
  • een soepl. pijnboompitten
  • een soepl. amandelschilfers
  • een halve tomaat
  • 4 takjes koriander
  • 4 lamskoteletten
  • kokos & curryolie
  • 1 kleine savooienkool
  • 2 teentjes look
  • 1 tomaat
  • een halve ajuin
  • een flinke scheut wokolie kokos & curry
  • een koffiel. sweet chili
  • een koffiel. himalaya zout
  • een beetje muskaatnoot

Aardappelen schillen, koken, afgieten en pureren en kruiden naar smaak.
Koteletten kruiden en roze aanbakken.
Pijnboompitten en amandelschilfers even droog opbakken in een pan.
Halve tomaat ontpit in blokjes snijden mengen met een beetje kokos & curryolie en de koriander grof gesneden eronder mengen.
Savooikool wassen en in stukken snijden even blancheren in kokend water, giet af en duw al het vocht uit de kool.
In een wokpan de olie opwarmen de ajuin in ringen gesneden, look fijn gesneden even opwokken.
Voeg de kruiden toe evenzeer de kool en tomaat in stukken gesneden.
Even goed opschudden.
Neem een vuurvaste schotel smeer in met de olie evenzeer de uitsteekvormen en plaats deze in de schotel.
Vul de uitsteekvormen met een deel van de groenten, een beetje kaas erover en vervolgens de puree.
Opnieuw de groenten erover verdelen en maak quenelles van de overschot van de puree en plaats deze op het gerecht.
Zet de schotel in de oven op 180 °C en laat een tiental min opwarmen.
Tomatenblokjes dressing op het bord serveren serveer er de groenten-puree mengeling op en werk af met verse korianderblaadjes.
Serveer er de lamskoteletten bij en werk af met kaas en de pijnboompitten en amandelschilfers.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug