Lamskotelet met gorgonzolapuree vergezeld van een pittig gorgonzolasausje

Lamskotelet met gorgonzolapuree vergezeld van een pittig gorgonzolasausje

voor 2 personen

  • 4 lamskoteletten
  • 3 aardappelen
  • 250 g gorgonzola pikante
  • 25 cl room
  • oregano
  • peper
  • boter
  • stukjes gorgonzola voor afgarnering
  • 1 snoeptomaatje

Aardappelen schillen en in blokjes snijden, deze gaar koken, pureer en roer er 125 gram kaas onder met een klontje boter.
Grill de koteletjes gekruid met oregano rosé aan.
Voor de saus de room goed opwarmen samen met de kaas.
Serveer alles zeer warm op een bord.

Opmerking
De kaas wordt in Noord Italie gemaakt, van oudsher rond het stadje Gorgonzola, in Lombardije en Piemonte. In het dorpje 'Gorgonzola' wordt geen kaas meer gemaakt. Alle grote kaasfabrieken hebben zich gevestigd rond de grote steden. Wel is er jaarlijks het 'Sagra Nationale Gorgonzola'. Dit is een festival ter ere aan de wereldberoemde kaas. Naast de gorgonzola pikant heb je ook nog een dolce variant. De 'Dolce' is zacht en romig van structuur in tegenstelling tot deze gorgonzola pikant. Beide zijn het blauwader kazen met veel smaak en goed te gebruiken als dessertkaas en fantastisch te verwerken in vele gerechten.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug