Lamsfilet met Grimbergen Cuvée

  • 600 g lamsfilet
  • 150 g verse peultjes
  • 100 g worteltjes
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook, geplet of uit de pers
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1 flesje Grimbergen Cuvée (33 cl)
  • 2 eetl. allesbinder
  • 100 g lente-uitjes
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • versgemalen peper en zout naar smaak

Snijd de lamsfilets in dunne plakken.
Verhit de olie in een wok en bak de plakken lamsfilet om en om.
Schep het vlees steeds goed om en doe de peultjes, de grof gesneden lente-uitjes, de in reepjes gesneden wortel, de tomatenpuree en de knoflook erbij.
Schep steeds goed om.
Voeg ¾ van het bier toe en warm nog even door.
Laat de saus iets inkoken en bind hem eventueel met allesbinder.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Verdeel de plakken lamsfilet, het garnituur en de saus over de voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie.
Serveer met aardappelkroketjes en dunne sperzieboontjes.
Drink er een koel glas Grimbergen Cuvée bij.

Terug