Gesmoorde lamsbout met Trappist

  • ± 1 kg ontbeende en opgebonden lamsbout
  • boter
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 teentje look
  • 2 flesjes witte Trappist (Triple, 33 cl)
  • ½ liter rundsbouillon
  • 1 bakje tuinkers

Kruid de bout en laat hem in een klont boter rondom mooi kleuren.
Reinig de wortels en de uien, snijd ze grof en bak ze op het einde met de bout mee om te kleuren.
Overgiet alles met de Trappist en de bouillon (de bout moet 1/4 onder vocht staan).
Voeg de tijm, laurier, look en de gewassen en in vieren gesneden tomaten toe.
Breng het geheel aan de kook en laat afgedekt in 1 uur en 15 minuten op het vuur gaar smoren.
Verwijder de bout, zeef het stoofvocht en laat het gezeefde kookvocht tot sausdikte inkoken.
Dien op met gekookte aardappelen en een bosje tuinkers.

Terug