Koolrolletjes met gehakt

koolrolletjes_gehakt (3K)

  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 kleine savooie kool
  • 20 g ongezouten pistaches, grof gehakt
  • 50 g gemalen grana padano
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • olijfolie
  • 1 eetl. room
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Maak de buitenste koolbladeren voorzichtig los en bewaar de 8 mooiste.
Blancheer 5 minuten in gezouten water.
Laat schrikken in koud water en plat opdrogen op huishoudpapier.
Snij de rest van de kool in fijne repen.
Meng het gehakt met de gehakte pistaches en gemalen kaas.
Verdeel over de 8 koolbladeren.
Maak er pakketjes van.
Leg ze in een grote ovenschaal.
Stoof de koolsnippers aan in de olijfolie.
Schep ze in de ovenschaal bij de koolpakketjes.
Kruid met peper en zout.
Breng 5dl water aan de kook met het bouillonketeltje.
Roer goed glad en schenk kokendheet in de ovenschaal.
Zet 25 minuten in de oven op 175 °C, afgedekt met aluminiumfolie.
Schep de pakketjes en gestoofde koolsnippers met een schuimspaan uit de ovenschaal.
Laat de bouillon tot de helft inkoken.
Doe er de room bij.
Laat kort opkoken.
Kruid bij en lepel de saus weer bij de pakketjes.
Lekker met gebakken of gestoomde aardappelen.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug