Gevulde koolbladeren met rundvlees in tomatensaus

Gevulde koolbladeren met rundvlees in tomatensaus

  • 1 grote groene kool of witte kool
  • 400 g mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 eetl. paneermeel
  • 3 takjes tijm, geritst
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 3 wortelen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote zoete ui, fijngesnipperd
  • 2 dl tomatenpassata
  • 8 gepelde tomaten of 2 blikken gepelde tomaten
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper van de molen
  • cayennepeper

Haal alle bladeren van de kool en spoel ze grondig.
Breng een ruime pan water aan de kook en blancheer de koolbladeren circa 10 minuten.
Schep ze uit het water en laat ze drogen op een doek.
Meng het rundergehakt met het losgeklopte ei, het paneermeel, de geritste tijm, de cayennepeper en de fijngesnipperde knoflook.
Vorm 4 balletjes.
Rol de gehaktballetjes op in de koolbladeren om er pakketjes van te maken.
Hak de gepelde tomaten grof.
Stoof de ui en de wortelen glazig in de olijfolie.
Voeg de grof gehakte tomaten en de passata toe.
Laat alles circa 20 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
Doe de tomatensaus in een ovenschaal en schik er de koolpakketjes in.
Dek af met een vel aluminiumfolie en zet de schaal circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug